- Już od pewnego czasu nurtował mnie pomysł na zmiany w tym miejscu- mówi Szef Kuchni Kamil Wyka – cały czas wprowadzaliśmy nowości i próbowaliśmy zaskakiwać naszych gości. Tym razem, wspólnie z właścicielami obiektu, szykujemy prawdziwą niespodziankę!"
Czym dokładnie jest ta niespodzianka? To ogromna metamorfoza restauracji Ferula, która od grudnia zostanie przekształcona w lokal z otwartą kuchnią! Nasi goście będą mieć okazję obserwować kucharzy przy pracy nad potrawami, a sam Szef będzie osobiście serwować dania do stolików.
- My nigdy nie stoimy w miejscu – mówi Joanna Preisner, właścicielka Hotelu BRS – chcemy zmieniać się dla naszych gości, ale równocześnie tworzyć inspirujące miejsca w którym mogą rozwijać się kolejne kulinarne talenty. Cieszę się, bo mogłam się też wykazać w projektowaniu wnętrza restauracji – czekam na Wasze opinie!
Nową odsłonę Restauracji Ferula będziecie mogli podziwiać już od grudnia. Serdecznie zapraszamy Was na oficjalne otwarcie oraz kolację degustacyjną, która odbędzie się 9 grudnia 2023 roku. Oprócz menu skomponowanego przez Szefa Kuchni specjalnie na tę okazję, będziecie mogli delektować się selekcją win przy akompaniamencie muzyki na żywo.