Co konkretnie można znaleźć w nowej karcie? Nie zabrakło wykwintnych przystawek: tatara z polędwicy wołowej, krewetek czy wątróbki drobiowej. Wśród zup króluje rosół, a asystuje mu smakowity żurek oraz sezonowy bulion grzybowy. Z dań głównych polecić należy m.in. kaczkę z wędzoną śliwką, królika z pieczoną marchewką czy okonia morskiego. Pobyt w restauracji osłodzić mogą kruche ciastko z masłem i wanilią czy ryż z mlekiem i cynamonem.
- W naszej kuchni zawsze staramy się czerpać z produktów sezonowych, dzięki czemu możemy zagwarantować ich świeżość oraz pełnię smaku. Dzięki współpracy z lokalnymi dostawcami wiemy, że nasze dania to nie tylko prawdziwa uczta dla podniebienia, ale również zdrowie na talerzu – mówi Joanna Preisner, właścicielka Hotelu Bacówka Radawa & SPA****, w którym mieści się restauracja Ferula. – Charakterystyczny dla nas jest również fakt, że serwujemy tradycyjne, znane i lubiane potrawy, które jednak skomponowane są w niebanalny, autorski i nowoczesny sposób. Nie boimy się sięgać po sprawdzone przepisy, z których zawsze wyciągamy nowe i zaskakujące smaki.
Tradycyjnie obok menu głównego przygotowana została również specjalna karta dedykowana najmłodszym. Wśród oferowanych przez nią dań znalazły się zawsze smaczne i lubiane klasyki, takie jak rosół, frytki, kotleciki drobiowe, pankejki czy spaghetti. Dzięki potrawom dostosowanym do dzieci jesteśmy pewni, że coś dla siebie wybierze nawet największy niejadek!