W jesiennym menu pojawiło się m.in. foie gras – tradycyjne danie kuchni francuskiej, które słynie ze swojej wykwintności oraz wyjątkowości, a także łosoś MOWI, który zachwyca nie tylko smakiem, ale również właściwościami zdrowotnymi – nie bez powodu nazywany jest królem kwasów omega 3 oraz białka. Kolejnymi nowościami w naszym menu są: jeleń z kaszanką, burakiem, chrzanem i podgrzybkiem, jesiotr z kaszą jęczmienną, marchewką, szpinakiem i czarnym czosnkiem oraz risotto.
Zupy w naszym menu to przede wszystkim nuta tradycyjnych smaków. Dania takie jak żurek czy rosół zawsze znajdują swoich wiernych fanów. Nowością jest również zupa z wędzonym ziemniakiem, jajkiem, gorczycą i koprem.
Absolutnymi nowościami w jesiennej karcie są desery, w których znajdziemy słony karmel czy jogurt z yuzu.
W październiku bieżącego roku otworzyliśmy pierwszą w południowo-wschodniej Polsce farmę dyniową, dlatego motyw dyni pojawił się w aranżacji nie tylko naszego hotelu, ale również restauracji. Spodziewajcie się więc w naszym wystroju jesiennych kolorów: złotego, pomarańczowego i brązowego. Nowości związane z farmą dyniową są już gotowe i czekają właśnie na Was!
Ferula to ciesząca się uznaniem gości i krytyków kulinarnych restauracja Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. Lokal został opisany w Gault&Millau Polska 2019, publikacji powszechnie znanej jako Żółty Przewodnik oraz znajduje się w prestiżowym gronie Poland 100 Best Restaurants. Ideą przyświecającą Feruli od początku jej istnienia jest nowoczesne podejście do tradycyjnych przepisów oraz czerpanie z darów natury i produktów ekologicznych od regionalnych dostawców. Każda wizyta w restauracja to możliwość spróbowania potraw, które zaspokoją nawet najbardziej wyszukane podniebienie. Serdecznie zapraszamy do naszej hotelowej Feruli, która jak zwykle zapewni wspaniałą podróż kulinarną. Smacznego!