- Od samego początku istnienia Bacówki przyświecała nam filozofia, w myśl której stawialiśmy na świeże i zdrowe produkty pochodzące od lokalnych dostawców. Jesteśmy dumni z naszego pochodzenia oraz dostrzegamy niezwykłe dary oraz atuty naszego regionu – mówi Joanna Preisner, właścicielka Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. – Wierzmy, że Podkarpacie, w tym również Radawę stać na to, aby stać się regionem rozpoznawalnym i posiadającym charakterystyczne produkty. I to jest właśnie nastawienie, które skierowało nas do stworzenia własnej linii piw rzemieślniczych.
Piwo naszej produkcji powstaje z pasji. Zawsze dobieramy składniki najwyższej jakości oraz dbamy o zachowywanie najwyższych standardów procesu wytwarzania piwa. Do naszego browaru dobieramy odpowiednie drożdże piwowarskie, dodajemy przyprawy oraz chmiel, pilnujemy odpowiedniej temperatury warzenia i leżakowania. Jako że nie lubimy się ograniczać, to nie poprzestaliśmy tylko na jednym gatunku piwa. Dzięki temu mogliśmy wykorzystać różnego rodzaju słody oraz wynik procesów zarówno górnej, jak i dolnej fermentacji. Ostateczny efekt, wyjątkowy smak, niepowtarzalny aromat i zachęcający wygląd to owoc naszych prób, eksperymentów, testów, osobistych preferencji oraz pojawiających się pomysłów.
No dobrze - jak przedstawia się oferta bacówkowego piwa?
Bacówkowe (Jasne) – piwo lane, klasyczne, jasne, lekkie i świetnie pijalne piwo o wyraźnym chmielowym charakterze.
Alkohol: 4,7%. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Świński Ryj (American Pale Ale) – orzeźwiające piwo o zapachu i smaku soczystych cytrusów i owoców. Chmielone solidną ilością aromatycznych amerykańskich chmieli.
Alkohol: 5,5%. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Ty Baranie! (Pszeniczne) – jasne piwo warzone w dużej części ze słodu pszenicznego. Przyjemne i łagodne piwo na każdą okazję, szczególnie w cieplejsze dni.
Alkohol: 5,0%. Składniki: woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Kurzy Móżdżek (Zimowy Porter) – ciemne piwo o słodowym charakterze, z nutami czekolady oraz dodatkiem przypraw, takimi jak m.in skórka pomarańczowa, wanilia i goździki. Świetnie na chłodny wieczór przy kominku.
Alkohol: 4,5%. Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże, cynamon, goździki, skorka pomarańczy, kokos, wanilia.
Końskie Zdrowie (Koźlak) – piwo w tradycyjnym stylu, znanym też jako Bock. Mocno słodowe, ze średnią goryczką, pełne aromatu skórki chleba, pumpernikla i karmelu.
Alkohol: 6,5%. Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Niepowtarzalne piwa czekają na Was w Bacówkowym barze! Serdecznie zapraszamy wszystkich lubiących próbować nowych doświadczeń! Koniecznie musicie spróbować naszego browaru!